Печат на тази страница

Обама е настоял пред Меркел за нови санкции срещу Русия

Петък, 11 Април 2014 08:44 Публикувана в Свят Прочетена 628 пъти
Оценете
(1 глас)

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че САЩ, ЕС и другите страни партньорки да трябва се подготвят да отговорят на руска ескалация в Украйна с налагане на нови санкции, предадоха световните агенции, цитирайки официално съобщение на Белия дом след негов разговор по телефона с германския канцлер Ангела Меркел. Обама е заявил, че ситуацията в Източна Украйна буди тревога.
"Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж и провокации, целяща да разтърси и дестабилизира Украйна", се казва в съобщението. Обама и Меркел са обсъдили и въпроси, засягащи предстоящата среща на министрите на външните работи на Украйна, Русия, САЩ и върховния представител на ЕС за външната политика.
Ръководителите на САЩ и Германия са изразили подкрепата си и за усилията на украинското правителство за извършване на конституционна реформа, децентрализация и произвеждане на демократични избори. Те са изразили мнение, че финансовата подкрепа на международната общност е от съществено значение.

Последно променена в Петък, 11 Април 2014 08:47
Влезте, за да коментирате