Лукашенко: Федерализацията на Украина ще разцепи и разруши Украинската държава

„Аз съм категорично против федерализацията“ е заявил президентът на Беларус
Вторник, 15 Април 2014 16:48 Публикувана в Свят Прочетена 1218 пъти
"Аз дори не искам да обсъждам този въпрос. Аз съм категорично против федерализация, защото съм за единна и обединена Украйна", подчертал е президентът на Беларус, отбелязвайки, че е опасно да се тласка Украйна към федерализация.     "Аз дори не искам да обсъждам този въпрос. Аз съм категорично против федерализация, защото съм за единна и обединена Украйна", подчертал е президентът на Беларус, отбелязвайки, че е опасно да се тласка Украйна към федерализация. Снимка: AP Photo/РИА-Новости, Михаил Климентиев, Президентска прес служба.

Дори и смятаният за максимално близък до Русия, диктатор и едноличен управник на Беларус - президентът Лукашенко, предупреди, какво се крие в двойното дъно на идеята за федерализация на Украина. Ето мнението му, цитирано от ИТАР/ТАСС, а не от някоя "враждебна на Русия, западна информационна агенция". (Ukraine’s federalization will split and destroy the Ukrainian state – Lukashenko, April 13 2014, 18:50, UTC+4, http://en.itar-tass.com/world/727600 ).

МИНСК, 13 април , 17:38 / ИТАР - ТАСС / . Беларуски президент Александър Лукашенко в неделя изрази подкрепа за териториалната цялост на Украйна и каза, че федерализацията в крайна сметка ще унищожи Украинската държава.

 

"Ако искате да запазите Украйна като единна държава, а аз искам да видя Украйна като неразделна монолитна и единна държавна много, ние не трябва да продължаваме напред с федерализация. Това ще раздели страната в бъдеще и в крайна сметка ще унищожи украинската държава", заяви Лукашенко в излъчваното през уикенда предаване "Заключителна програма" по руската телевизия НТВ в неделя. Извадките от интервюто на Лукашенко са били публикувани от неговата пресслужба.

 

"Аз дори не искам да обсъждам този въпрос. Аз съм категорично против федерализация, защото съм за единна и обединена Украйна", подчертал е президентът на Беларус, отбелязвайки, че е опасно да се тласка Украйна към федерализация.

 

"Това е опасно както за Беларус, така и за Русия и за Запада. Хората там (в Украйна) никога няма да се примирят с това. Просто никога", обяснил е лидерът на Беларус.

 

Превод: Валентин Манкрелис

Редактор: Теодор Дечев

Влезте, за да коментирате