Сингапур- най-доброто място за правене на бизнес

Четвъртък, 20 Ноември 2014 14:16 Публикувана в Свят Прочетена 2841 пъти
За седми пореден път  островната държава оглавява класацията на Economist Intelligence Unit за най-добро място за правене на политика, съобщава BBC За седми пореден път островната държава оглавява класацията на Economist Intelligence Unit за най-добро място за правене на политика, съобщава BBC Снимка: krysy.blog.bg

Причините за върховенството на островния град-държава анализатори на британското издание  намират в "ефективна и отворена икономика". Класацията се основава на привлекателността на бизнес средата, като критериите включват политически климат, отвореност към чужди инвестиции, данъци, пазар на труда и инфраструктура.

От държавите на стария континент най- предно място заема Швейцария (второ място), Швеция(пето място), Дания (осмо място) и Финландия( десето място). Десятката се допълва от Австралия, Хонконг, Канада, САЩ  и Нова Зеландия. Леко повишение се забелязва при Великобритания, която се предвижва с едно място до 21-во, непосредствено след Австрия и Франция.

"Влиянието на дълговата криза върху политическата и икономическа стабилност и възможностите за финансиране оставиха страните от ЕС в подножието на класацията", се казва в доклада на EIU.

Четворката от BRIC се представя слабо в тазгодишната класация – Бразилия – 47-мо място; Индия - 48-мо; Китай - 50-то, а Русия – 64-то.

http://www.investor.bg/drugi/338/a/singapur-zatvyrjdava-vodeshtata-si-poziciia-na-miasto-za-pravene-na-biznes-184133/

 

Последно променена в Четвъртък, 20 Ноември 2014 15:44
Влезте, за да коментирате