Никакъв терористичен акт няма да спре марша на свободата, заяви Джон Кери

Неделя, 11 Януари 2015 11:18 Публикувана в Свят Прочетена 729 пъти
Решени сме да се изправим срещу екстремистите. Решени сме да се изправим срещу екстремистите. Снимка: segabg.com

"Никакъв терористичен акт никога няма да спре марша на свободата", заяви днес американският държавен секретар Джон Кери, часове преди голямата международна демонстрация, насроченав Париж срещу атентатите, отнели живота на 17 души във Франция,съобщи Франс прес.

"Тази сутрин ние сме солидарни с французите, които дефилират в памет на жертвите на кървавото нападение срещу редакцията на "Шарли ебдо", заяви Кери, който е на посещение в Индия.

"Ние сме до тях, не само в гнева и възмущението, но и в знакна солидарност и решителност да се изправим срещу екстремистите, в защита на каузата, от която екстремистите толкова се страхуват и която винаги е обединявала нашите страни:свободата", посочи американският държавен секретар.

"Ние сме заедно в свободата и заедно обявяваме, че никакъв терористичен акт никога няма да спре марша на свободата", добави Кери, който в петък вечерта написа: "Да живее Франция" в книгата за съболезнования във френското посолство във Вашингтон.

Джон Кери е в Индия, за да вземе участие в инвеститорски форум и да даде тласък на търговските връзки между Вашингтон и Делхи преди президентът Барак Обама да посети азиатската страна по-късно този месец, предаде Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Последно променена в Неделя, 11 Януари 2015 11:28
Влезте, за да коментирате