Не се възпроизвеждайте като зайци, призова Франциск

Вторник, 20 Януари 2015 09:31 Публикувана в Свят Прочетена 874 пъти
Едва 6 месеца след като стана папа, призова Църквата да скъса с традиционния си негативизъм към контрацептивите, развода, хомосексуалните и абортите. Едва 6 месеца след като стана папа, призова Църквата да скъса с традиционния си негативизъм към контрацептивите, развода, хомосексуалните и абортите. Снимка: razkritia.com

 Да бъдеш добър католик не означава да се възпроизвеждаш като зайците, заяви папа Франциск в самолета на път от Филипините за Ватикана, предаде ДПА.     

Някои хора смятат, че, за да бъдеш добър католик трябва да си като зайците, посочи папата и призова за отговорно бащинство, което е най-важното, за да бъдат хората добри католици.   

 

Католиците са свободни да използват естествени методи за контрол на раждаемостта, но не и презервативи и други контрацептивни средства, припомня ДПА.     

 

Пред придружаващите го журналисти в самолета папата очерта и плановете си за пътуване през настоящата година, а именно - Еквадор, Боливия и Парагвай, както и Уганда и Централноафриканската република, но добави, че тези пътувания са на етап планиране.       

 

През септември папата ще е в САЩ, където ще посети три града и ще канонизира мисионера от 17 век Джуниперо Сера, който създаде девет мисии в Калифорния.

Източник: БТА

Влезте, за да коментирате