Печат на тази страница

Меркел на крака при Орбан, за да го върне на европейския път

Неделя, 01 Февруари 2015 11:29 Публикувана в Свят Прочетена 1050 пъти
Оценете
(0 гласа)
Орбан все по-силно се "отдалечава" от Брюксел и се "приближава" към Москва, вече го смятат за един от най-близките европейски съюзници на руския президент Владимир Путин. Орбан все по-силно се "отдалечава" от Брюксел и се "приближава" към Москва, вече го смятат за един от най-близките европейски съюзници на руския президент Владимир Путин. Снимка:rusofili.bg

Германската канцлерка Ангела Меркел при предстоящото си посещение в Унгария ще окаже натиск върху премиера Виктор Орбан, за да го привлече на страната на Запада по украинския въпрос.

Орбан все по-силно се "отдалечава" от Брюксел и се "приближава" към Москва, вече го смятат за един от най-близките европейски съюзници на руския президент Владимир Путин.

Макар експертите да не очакват, че Меркел публично ще критикува Орбан, те все пак са единодушни, че тя няма да спести отрицателни си оценки. Като средство за натиск Меркел може да използва заплахата за затягане на имиграционната политика, защото немски фирми осигуряват работа на около 300 000 унгарски емигранти.

Виктор Орбан неведнъж се е изказвал за съхранение на отношенията с Москва и против европейските санкции, което предизвика резки критики от страна на западните лидери. 

Източник: БГНЕС

http://news.bgnes.com/view/1213164

Последно променена в Неделя, 01 Февруари 2015 11:44
Влезте, за да коментирате