Порошенко и Меркел осъдиха атаката на сепаратистите срещу Дебалцеве

Вторник, 17 Февруари 2015 22:28 Публикувана в Свят Прочетена 744 пъти
Това е цинична атака срещу споразуменията от Минск", заяви  президентът в телефонен разговор с Меркел. Той поиска  международната общност да реагира твърдо на "коварните действия  на сепаратистите и на Русия. Това е цинична атака срещу споразуменията от Минск", заяви президентът в телефонен разговор с Меркел. Той поиска международната общност да реагира твърдо на "коварните действия на сепаратистите и на Русия. Снимка: manager.bg

Украинският президент Петро Порошенко и германската канцлерка Ангела Меркел осъдиха атаката на сепаратистите срещу град Дебалцеве в Източна Украйна, предаде ДПА, като цитира офисана Порошенко.


"Това е цинична атака срещу споразуменията от Минск", заяви президентът в телефонен разговор с Меркел. Той поиска международната общност да реагира твърдо на "коварните действия на сепаратистите и на Русия", гласи съобщението на президентскияофис, цитирано от ДПА. "Призовавам постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН да предотвратят по-нататъшни нарушения и пълноценни военни операции в сърцето на Европа", каза украинският президент, цитиран от Ройтерс.
Ситуацията в Дебалцеве се променя всяка минута, каза в Киев говорител на украинския Съвет за сигурност. Той заяви, че украинските сили продължават да контролират части от града, посочва ДПА. Според говорителя на сепаратистите Едуард Басурин около 5000 украински военни са обкръжени в Дебалцеве.

Източник: БТА

Влезте, за да коментирате