Оланд настоява за прекратяване на огъня

Понеделник, 02 Март 2015 18:12 Публикувана в Свят Прочетена 752 пъти
"Споразумението от Минск е единственият начин за  възстановяване на мира. То трябва да бъде изцяло и незабавно  приложено. Никакви отклонения от него не бива да бъдат  толерирани", каза Оланд на съвместната пресконференция след  среща си днес в Париж с генералния секретар на НАТО Йенс  Столтенберг. "Споразумението от Минск е единственият начин за възстановяване на мира. То трябва да бъде изцяло и незабавно приложено. Никакви отклонения от него не бива да бъдат толерирани", каза Оланд на съвместната пресконференция след среща си днес в Париж с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Снимка: marica.bg

Френският президент Франсоа Оланд отново настоя за незабавнопрекратяване на огъня в Украйна и изтегляне на тежките оръжия от фронтовата линия, предаде Ройтерс.


"Споразумението от Минск е единственият начин за възстановяване на мира. То трябва да бъде изцяло и незабавно приложено. Никакви отклонения от него не бива да бъдат толерирани", каза Оланд на съвместната пресконференция след среща си днес в Париж с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


Столтенберг заяви, че режимът на прекратяване на огъня се спазва, но въпреки това ситуацията остава деликатна. Той отново призова за осигуряване на пълен достъп на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

 

Източник: БТА

Влезте, за да коментирате