Сръбската армия ще участва на парада в Москва на 9 май

Понеделник, 06 Април 2015 19:53 Публикувана в Свят Прочетена 964 пъти
Припомняме, Путин посети Белград през октомври 2014 година. Руският президент посети сръбската столица по повод на 70 г. от освобождаването на града от нацистите при съвместна операция на съветските и югославски войски през Втората световна война. Припомняме, Путин посети Белград през октомври 2014 година. Руският президент посети сръбската столица по повод на 70 г. от освобождаването на града от нацистите при съвместна операция на съветските и югославски войски през Втората световна война. Снимка: rusofili.bg

Сръбската армия съобщи, че ще вземе участие в Парада на победата в Москва, който ще отбележи 70 години от капитулацията на Нацистка Германия, съобщава ДПА.

 

Военното министерство на балканската държава съобщи, че президентът Томислав Николич е взел решение за участие на парада в руската столица на 9 май.

 

„Сръбската армия ще вземе участие по покана на руския военен министър Сергей Шойгу", поясняват от министерството, но не разкриват подробности.

 

Въпреки че правомощията на сръбския президент са ограничени, той е главнокомандващ на въоръжените сили на страната.

 

Припомняме, Путин посети Белград през октомври 2014 година. Руският президент посети сръбската столица по повод на 70 г. от освобождаването на града от нацистите при съвместна операция на съветските и югославски войски през Втората световна война.

 

Източник: news.bg

http://news.ibox.bg/news/id_1838177540

Влезте, за да коментирате