Хилари Клинтън влезе в битката за Белия дом

Понеделник, 13 Април 2015 11:48 Публикувана в Свят Прочетена 748 пъти
Новината слага началото на една от най-малко оспорваните надпревари за номинацията на демократите в скорошната история на страната. Това ще е в остър контраст с предварителните избори през 2008, когато Клинтън бе въвлечена в дълга и скъпа битка, спечелена от Барак Обама. Тя може и да стане първата жена, която получава президентската номинация от основна партия. Новината слага началото на една от най-малко оспорваните надпревари за номинацията на демократите в скорошната история на страната. Това ще е в остър контраст с предварителните избори през 2008, когато Клинтън бе въвлечена в дълга и скъпа битка, спечелена от Барак Обама. Тя може и да стане първата жена, която получава президентската номинация от основна партия. Снимка: alarmanews.com

Хилари Клинтън ще се кандидатира за президентските избори в САЩ през 2016 г., съобщи неин съветник, цитиран от световните агенции.
Изявлението сложи край на продължаващите две години спекулации и сдържани отричания, пише The New York Times, цитиран от Фокус.


Вестта дойде от Джон Подеста, председателя на кампанията на Клинтън, в писмо до дарители и други нейни поддръжници. „Искам да се уверя, че го чувате първо от мен – Хилари Клинтън ще се кандидатира за президент“, се казва в текста, в който се добавя, че бившата първа дама и държавен секретар на САЩ скоро ще се срещне с гласоподавателите в Айова.


Новината слага началото на една от най-малко оспорваните надпревари за номинацията на демократите в скорошната история на страната. Това ще е в остър контраст с предварителните избори през 2008, когато Клинтън бе въвлечена в дълга и скъпа битка, спечелена от Барак Обама. Тя може и да стане първата жена, която получава президентската номинация от основна партия.


Източник: 24 часа

Влезте, за да коментирате