Google може да бъде глобен с 6 млрд. долара

Сряда, 15 Април 2015 21:36 Публикувана в Свят Прочетена 826 пъти
Google е обвинена в това, че най-голямата интернет търсачка фаворизира собствените си услуги за пътешествия, покупки и карти в ущърб на услугите на конкурентите. Google е обвинена в това, че най-голямата интернет търсачка фаворизира собствените си услуги за пътешествия, покупки и карти в ущърб на услугите на конкурентите. Снимка: searchengineland.com

Антимонополният регулатор на ЕС ще подаде официален съдебен иск срещу Google за нарушаване на антимонополните закононодателства, пише вестник The Wall Street Journal. 

 

Обвиненията ще бъдат повдигнати на 15 април според споразумението, постигнато между еврокомисаря за конкуренцията Маргрет Вестагер и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщиха информирани източници от ЕС.

 

Google е обвинена в това, че най-голямата интернет търсачка фаворизира собствените си услуги за пътешествия, покупки и карти в ущърб на услугите на конкурентите.


Съдебното дело може да доведе до изплащането на 6 милиарда от глобата за американските компании. Делото може да стане най-голямото срещу Майкорсофт, съобщава The Wall Street Journal.


Източник: glasove.com

http://glasove.com/svqt/50384-6-mlrd-dolara-globa-zaplashva-google

Влезте, за да коментирате