Меркел не иска Гърция да остане без пари

Петък, 24 Април 2015 09:08 Публикувана в Свят Прочетена 812 пъти
По отношение на срещата си с Ципрас, Меркел отбеляза единствено, че разговорът й с него е бил "конструктивен", но предпочете той да остане поверителен. От гръцка страна са съобщили, че Ципрас е настоял решението да стане ясно до края на месеца. По отношение на срещата си с Ципрас, Меркел отбеляза единствено, че разговорът й с него е бил "конструктивен", но предпочете той да остане поверителен. От гръцка страна са съобщили, че Ципрас е настоял решението да стане ясно до края на месеца. Снимка: cross.bg

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да не остане Гърция без пари, преди да бъде сключено споразумението с кредиторите. Това заяви тя след срещата си с гръцкия премиер Алексис Ципрас в рамките на съвета на лидерите от ЕС в Брюксел.


По отношение на срещата си с Ципрас, Меркел отбеляза единствено, че разговорът й с него е бил "конструктивен", но предпочете той да остане поверителен. От гръцка страна са съобщили, че Ципрас е настоял решението да стане ясно до края на месеца.
Предстои среща на финансовите министри в Рига, по време на която ще бъде обсъден и прогресът на Атина, докато напредъкът в преговорите между страната и кредиторите все още е бавен. Същевременно в последните седмици става ясно, че МВФ, ЕК и еврозоната не са доволни от напредъка на страната в преговорите.


Миналия месец гръцкото правителство съобщи, че има проблеми с изплащането на вноската по заемите, но в крайна сметка успя да плати. Засилиха се спекулациите, че Атина умишлено проваля преговорите, както и че може да излезе от еврозоната и да се върне към драхмата.


Източник: news.bg

http://news.ibox.bg/news/id_1115484110

Влезте, за да коментирате