След Белия дом Обама става професор в Колумбийския университет

Понеделник, 27 Април 2015 22:19 Публикувана в Свят Прочетена 773 пъти
Стопанинът на Белия дом е завършил там през 1983 г., а по-късно е водел курсове по конституционно право в Чикагския университет от 1992 г. до избирането му в Сената през 2004 г. Стопанинът на Белия дом е завършил там през 1983 г., а по-късно е водел курсове по конституционно право в Чикагския университет от 1992 г. до избирането му в Сената през 2004 г. Снимка: palachinka.net

Президентът Барак Обама смята да се премести в Ню Йорк и да стане професор в Колумбийския университет, след като приключи мандата си, съобщи "Ню Йорк Пост".


Стопанинът на Белия дом е завършил там през 1983 г., а по-късно е водел курсове по конституционно право в Чикагския университет от 1992 г. до избирането му в Сената през 2004 г.


"Президентът Обама преценява внимателно следващия си ход след напускането на Белия дом. Ясно е, че той обмисля работата по своята фондация, създаването на президентска библиотека и как да продължи с нова влиятелна професия. Говори се, че имал намерения да преподава в Колумбийския университет, но нищо не е потвърдено", съобщават източници, запознати с въпроса, цитирани от БГНЕС.


Говорителка на Колумбийския университет - където Амал Клуни в момента води курс по правата на човека – се въздържа от коментар.


Близки и приятели на Обама в Чикаго не смятат, че семейството ще се върне в града, където все още имат дом, след като президентът напусне поста си през януари 2017 г. Според тях по-вероятно е да се преместят в Ню Йорк и да прекарват повече време в Хавай.


Междувременно се засилва конкуренцията между Ню Йорк и Чикаго за президентската библиотека, която Обама заяви, че се надява да отиде в Чикаго. Колумбийският университет обаче е предложил земя, която притежава в Ню Йорк, и се смята за по-доброто място.


Източник: 24 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4736106

Влезте, за да коментирате