За САЩ, кубинците вече не подкрепят тероризма

Петък, 29 Май 2015 23:29 Публикувана в Свят Прочетена 718 пъти
Заличаването на Куба от списъка премахва едно препятствие по пътя към възстановяване на пълните дипломатически връзки между двете страни след 54-годишно прекъсване, отбелязва Ройтерс. Това беше едно от предварителните условия, поставени от Куба на САЩ за възстановяване на дипломатическите отношения, добавя Франс прес. Заличаването на Куба от списъка премахва едно препятствие по пътя към възстановяване на пълните дипломатически връзки между двете страни след 54-годишно прекъсване, отбелязва Ройтерс. Това беше едно от предварителните условия, поставени от Куба на САЩ за възстановяване на дипломатическите отношения, добавя Франс прес. Снимка: cross.bg

САЩ заличиха Куба от списъка на страните, които подкрепят тероризма, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Държавния департамент.


Заличаването на Куба от списъка премахва едно препятствие по пътя към възстановяване на пълните дипломатически връзки между двете страни след 54-годишно прекъсване, отбелязва Ройтерс. Това беше едно от предварителните условия, поставени от Куба на САЩ за възстановяване на дипломатическите отношения, добавя Франс прес.


В средата на април президентът на САЩ Барак Обама заяви, че подкрепя заличаването на Хавана от списъка на страните, подкрепящи тероризма, така че днешното решение беше очаквано, отбелязва Франс прес.


Източник: БТА

Влезте, за да коментирате