ЕС отхвърли предложението на Ципрас

Вторник, 30 Юни 2015 23:18 Публикувана в Свят Прочетена 817 пъти
Припомняме до полунощ изтича срокът, в който Гърция трябва да изплати на Международния валутен фонд 1.6 милиарда евро. Ако това не стане, страната ще изпадне в дефолт. Припомняме до полунощ изтича срокът, в който Гърция трябва да изплати на Международния валутен фонд 1.6 милиарда евро. Ако това не стане, страната ще изпадне в дефолт. Снимка: razkritia.com

Еврогрупата отхвърли предложението на гръцкото правителство за преструктуриране на дълга на Гърция и удължаване на програмата за финансова помощ за Атина, чиято срок изтича в полунощ (01:00 ч. българско верме), предаде Би Би Си.


След като по-рано днес Атина отхвърли поредното предложение на ЕС, тази вечер Алексис Ципрас поиска нова двугодишна програма от Европейския съюз за спасяване на страната. В предложението на гръцката страна обаче не бяха включени гаранциите на реформи, за които настояват европейските партньори международните кредитори.


Председателят на Еврогрупата Йерун Дийселблум заяви, в сряда, 1 юли, Гърция ще представи ново предложение, което още бъде обсъдено същия ден.


Агенция „Ройтерс" съобщи, че се очаква следващата среща на Еврогрупата да се състои в сряда сутринта във формат телеконференция.


Междувременно агенция „Новости" съобщи, че централната банка на Гърция моли Европейската централна банка да обсъди в сряда разширяване на финансирането в рамките на програмата за подпомагане на ликвидността (ELA).


Припомняме до полунощ изтича срокът, в който Гърция трябва да изплати на Международния валутен фонд 1.6 милиарда евро. Ако това не стане, страната ще изпадне в дефолт.


Източник: news.bg

http://news.ibox.bg/news/id_1201247651

Влезте, за да коментирате