Путин прати телеграма на Обама: Русия и САЩ могат да намерят решения на най-трудните проблеми

Събота, 04 Юли 2015 18:48 Публикувана в Свят Прочетена 759 пъти
"Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл. "Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл. Снимка: rusofili.bg

Руският президент Владимир Путин заяви, че отношенията между САЩ и Русия са ключът към международната сигурност и призова за диалог, основан на равенство и уважение, предаде Франс прес.


Отношенията между двете страни "са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки сегашните различия", написа руският президент в послание, адресирано до колегата му Барак Обама по случай Деня на независимостта на САЩ.


"Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл.


Русия е в конфликт със САЩ главно заради украинския въпрос. Москва обвинява Вашингтон, че оказва натиск върху Европа да наложи санкции на Русия. Високопоставени руски военни смятат присъствието на НАТО в Източна Европа за заплаха за сигурността на Русия.


Източник: БТА

Последно променена в Понеделник, 06 Юли 2015 12:08
Влезте, за да коментирате