Печат на тази страница

Юнкер не очаква днес да се намери решение за Гърция

Вторник, 07 Юли 2015 11:05 Публикувана в Свят Прочетена 870 пъти
Оценете
(1 глас)
Той нарече гърците "велика нация", но добави, че не разбира за какво точно са гласували на референдума в неделя, тъй като са се произнесли по предложение на кредиторите, което е с изтекла давност. Той нарече гърците "велика нация", но добави, че не разбира за какво точно са гласували на референдума в неделя, тъй като са се произнесли по предложение на кредиторите, което е с изтекла давност. Снимка: cross.bg

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не желае Гърция да бъде извадена от еврозоната и Европейския съюз.


Пред Европейския парламент в Страсбург Юнкер посочи, че не очаква да бъде намерено решение по темата на днешното заседание в Брюксел на лидерите от еврозоната.


Няма лесни решения пред Европа, тя работи с компромиси. В тази посока ще продължи работата си и Комисията. Решението няма да бъде намерено незабавно. Ако днес постигнем решение, то ще бъде твърде опростено, коментира Юнкер и допълни, че е недопустимо Европейската комисия да бъде наричана от гръцкото правителство "терорист".


Той нарече гърците "велика нация", но добави, че не разбира за какво точно са гласували на референдума в неделя, тъй като са се произнесли по предложение на кредиторите, което е с изтекла давност.


Източник: БТА

Влезте, за да коментирате