Довечера подписват споразумението между Иран и „шесторката“

Четвъртък, 09 Юли 2015 09:06 Публикувана в Свят Прочетена 952 пъти
 Текстът на споразумението между Иран и "шесторката" (петте  постоянни членки на съвета за сигурност на ООН и Германия) е  готов на 98 процента, заяви високопоставен дипломатически  източник. Текстът на споразумението между Иран и "шесторката" (петте постоянни членки на съвета за сигурност на ООН и Германия) е готов на 98 процента, заяви високопоставен дипломатически източник. Снимка: cross.bg

Споразумение между Иран и "шесторката" може да бъде постигнато до довечера, съобщи високопоставен западен дипломатически източник, цитиран от ТАСС.


"Страните по преговорите постигнаха напредък в уреждането наоставащите въпроси. Виждаме, че е възможен компромис по всички точки", каза източникът и допълни, че е възможно до края на деняда се сключи сделка.


Източник от една от европейските делегации каза за ТАСС, че постигането на споразумение е много вероятно и дори някои от страниците на документа вече са разпечатани.

Текстът на споразумението между Иран и "шесторката" (петте постоянни членки на съвета за сигурност на ООН и Германия) е готов на 98 процента, заяви високопоставен дипломатически източник.


Източник: БТА

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1118422

Влезте, за да коментирате