Турски журналист уволнен заради критики срещу президента Ердоган

Четвъртък, 23 Юли 2015 20:18 Публикувана в Свят Прочетена 1382 пъти
Ръководството на вестника обяви, че договорът с Кадри Гюрсел е прекратен, след като той е публикувал в Туитър коментар, който е в разрез с редакционната политика. Ръководството на вестника обяви, че договорът с Кадри Гюрсел е прекратен, след като той е публикувал в Туитър коментар, който е в разрез с редакционната политика. Снимка: europe.bg

Водещият турски вестник "Миллиет" уволни един от най-известните си коментатори заради критиката му срещу политиката на президента Реджеп Ердоган спрямо джихадистите от "Ислямска държава".


Ръководството на вестника обяви, че договорът с Кадри Гюрсел е прекратен, след като той е публикувал в Туитър коментар, който е в разрез с редакционната политика.


От страницата си в социалната мрежа журналистът обвини президента, че е основният фактор за възхода на ИД и е срамно дето световните лидери са изразили съболезнованията си пред него заради жертвите от атентата в Сурук, извършен от джихадисти. "Смущаващо е, че за да изразят съболезнованията си за Сурук световните лидери се обадиха на човека, който е номер едно като фактор за появата на тероризма на ИС в Турция", написа коментаторът.


"Коментарите на нашия автор Кадри Гюрсел са несъвместими с разбирането и отговорността на журналистите от нашето издание", се казва в изявление на редакционното ръководство. Договорът с журналисти бе прекъснат незабавно.


При атентата в Сурук, извършен в понеделник, загинаха 32 души.


Източник: БГ НЕС

http://news.bgnes.com/view/1246385

Последно променена в Четвъртък, 15 Октомври 2015 14:15
Влезте, за да коментирате