Обединените арабски емирства вече ще имат министър на щастието

Четвъртък, 11 Февруари 2016 10:45 Публикувана в Свят Прочетена 409 пъти
Постът държавен министър на щастието ще се заема от Ухуд ал Руми Постът държавен министър на щастието ще се заема от Ухуд ал Руми

Обединените арабски емирства (ОАЕ) - богатата на петрол федерация в Персийския залив, обединяваща 7 емирства, вече могат да се похвалят с министър на щастието, министър на толерантността и министър на младежта. Всички те са жени, а най-младата е само на 22 години, съобщи Франс прес.

Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, който е и суверен на емирството Дубай, обяви новия състав на кабинета в профила си в "Туитър".

Този ход очевидно иска да покаже, че правителството няма да се ограничава само с предоставяне на базисни услуги на гражданите си, коментира Ройтерс.

"Щастието не е само благопожелание, отправяно в нашата страна. У нас за постигане на щастието ще има планове, проекти, програми и индикатори. Всичко това ще бъде част от работата на всички наши министерства", написа още шейхът.

Шейха Лубна ал Касими, която е бивш министър на международното сътрудничество и развитието, става министър на толерантността.

Постът държавен министър на щастието ще се заема от Ухуд ал Руми. Досега Ал Руми беше директор на канцеларията на министерския съвет.

Държавна министърка на младежта става Шема ал Мазруи, току-що дипломирала се от западен университет студентка, която е само на 22 години.

Общо осем нови министри влизат в правителството, от които пет са жени. Средната възраст на всичките 29 министри в новото правителство на ОАЕ е 38 години, посочва Франс прес.

ОАЕ има един от най-високите брутни вътрешни продукти на човек от населението в арабския свят, припомня Ройтерс в информация за промените в правителството.

Федерацията на емирствата е смятана за убежище на стабилността в региона, обхванат от смут. В ОАЕ дисидентството почти не се толерира, а предаността на населението към управниците е голяма.

Емирството Дубай, което е част от ОАЕ, се превърна от затънтено място в пустинята в глобален финансов център, където хиляди араби отиват да търсят работа и бизнес възможности, които не могат да намерят в такава голяма степен в други нестабилни арабски страни, посочва Ройтерс.

 
Източник: https://www.24chasa.bg/Article/5293094

Влезте, за да коментирате