Ердоган няма да признае решението на ЕС

Петък, 14 Юни 2013 12:27 Публикувана в Свят Прочетена 792 пъти
Реджеп Ердоган Реджеп Ердоган

 Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви пред CNN, че няма да приеме никакви решения на Европейския парламент касаещи  протестите в парка „Гези” на площад „Таксим”. Той припомни на зрителите протестите около икономическата криза в Гърция.

 „ Няма да призная решението, което Европейският парламент планира да вземе. Искам да попитам какво  направиха представителите му когато в Гърция народът се изправи против полицията? Какво друго правят те, освен да раздават пари?”, зададе въпросите си пред камерите премиера. След това той отново призовава протестиращите да напуснат парка „Гези” на площад „Таксим”.

В резиденцията си в Анкара той прие представители на демонстрантите. Делегацията беше съставена от 10 души, сред които хора на изкуството и представители на граждански организации.  Разговорите продължиха около 4 часа, където Ердоган повторил предложението си за провеждането на референдум за съдбата на парка.

Малко след началото на срещата полицията изстреля сълзотворни гранати срещу група от около 200 демонстранти в центъра на града близо до офисите на Ердоган. Петима от демонстрантите бяха задържани. 

Последно променена в Петък, 14 Юни 2013 14:22
Влезте, за да коментирате