„Горещ афганистански картоф“ попадна в ръцете на Обама

Сряда, 19 Юни 2013 14:04 Публикувана в Свят Прочетена 490 пъти

Президентът на САЩ Барак Обама държи в ръцете си „горещ картоф“ смятат международните коментатори. Някои от тях казаха, че ще наблюдават с интерес политическата стратегия, която Белият дом ще предприеме след като афганистанското правителство преустанови преговорите с Вашингтон, които целяха подписването на двустранно споразумение за сигурност.

Причина за това станаха планираните от САЩ преговори с талибаните. Американското правителство  планираше да организира среща с представители на талибаните, които откриха представителство в Катар. Президентът на САЩ Барак Обама реши да направи опит за мирни преговори като отбеляза, че пътят ще бъде дълъг и труден. 
Днес обаче, много от политическите наблюдатели изразиха силен скептицизъм по отношение на планираните преговори, след като талибаните поеха отговорност за атаката срещу военновъздушната база „Баграм”, където загинаха четирима американски военнослужещи.
Специалистите коментират, че на Белият дом му предстои трудната задача да се справи с деликатната ситуация без да накърни политическата си репутация, която и без друго в последно време е доста компрометирана.

Последно променена в Петък, 28 Юни 2013 15:04
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате