16 тона френски лекарства стигнаха до сирийската опозиция

Сряда, 26 Юни 2013 11:40 Публикувана в Свят Прочетена 670 пъти

Френското външно министерство съобщи, че камион, натоварен с  16 тона лекарства и медицински материали е преминал през Турция и е стигнал до северните райони на Сирия. Медикаментите ще бъдат разпределени между 20 здравни центрове, разположени в контролираните от опозицията райони.

Говорител на министерството добави, че Франция смята да увеличи финансовата помощ на сирийската опозиция, която се намира на територията на Йордания. Помощта е предвидена за сирийските бежанци и ще буде в размер между 100 и 150 милиона евро.

Последно променена в Петък, 28 Юни 2013 15:00
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате