Изнасилената в Кайро холандска журналистка е в тежко състояние

Сряда, 03 Юли 2013 17:57 Публикувана в Свят Прочетена 797 пъти

Изнасилената вчера в Кайро холандска журналистка е настанена в болница в тежко състояние. Журналистката е отразявала антиправителствените демонстрации на площад „Тахрир”, когато била нападната от петима участници в масовия протест.

Нейна колежка, журналистката от телевизия „Egypt 25” Дина Закариа, съобщи първа за  инцидента. „Холандска журналистка беше изнасилена на „Тахрир” от мъже, които наричат себе си революционери. Нейното състояние е тежко. Тя е хоспитализирана”, написа Закариа във „Фейсбук”. Посолството на Холандия в Кайро потвърди данните за инцидента. Властите са започнали разследване.

Друг скандал за изтезания и сексуален тормоз се развихри в Турция. Задържаната по време на протестите Ейлем Карадаг свидетелства, че на 26 юни тя и още 10 други жени станали жертви на полицейски изтезания и сексуален тормоз в една от специалните полицейски бронирани машини, наричани „Пустинни котки". Оплакването на Карадаг е внесено в прокуратура в Анкара. Нейните адвокати са депозирали и молба да бъдат предприети необходимите мерки срещу полицаите на базата на закона за защита на семейството и предотвратяване на насилието над жените.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:50

1 коментар

  • Връзка на коментара Пенсионер Петък, 05 Юли 2013 12:50 публикуван от Пенсионер

    Е-Ех демокрация,демокрация,накъде ни водиш?

Влезте, за да коментирате